Lettukisa 1 tai 3 lettua

Letun tai lettujen syömiskilpailut

Ideana on syödä joko yksi lettu tai kolme lettua mahdollisimman nopeasti kelloa vastaan. Mahdollista on myös pyytää kaveria ns. haastekisaan, jossa syödään kilpaa kaveria vastaan. Ei määrässä, vaan nopeudessa. Myös parikisat ovat mahdollisia joko aikaa vastaan tai pari paria vastaan.

Kisan kulku pääpiirteissään:

Ykköskisassa syödään mahdollisimman nopeasti 1 kpl lettu, jonka paino on reilu 100 grammaa. Letun päälle tulee kaksi lusikallista hilloa. Aikaa otetaan sekuntikellolla.

Kolmoskisassa
syödään mahdollisimman nopeasti 3 kpl lettua. Annoksen yhteispaino on reilu 300 grammaa. Jokaisen letun päälle tulee kaksi lusikallista hilloa. Aikaa otetaan sekuntikellolla.

Tuote tulee syödä kokonaan, lautaselle saa jäädä maksimissaan läpimitaltaan kolmen millimetrin murunen tai murusia. Myös lautaselle mahdollisesti valuneet hillot tulee syödä joko lusikalla tai nuolemalla. Kisan aikana kilpailijalla on käytettävissään yksi tai kaksi mukillista joko vettä tai mehua.

Tapahtuma- eli kisapaikkana toimii Eräkokin normaali tori- ja markkinateltta joko tavallisen toripäivän, markkinoiden tai erilaisten tilaisuuksien yhteydessä. Kilpailija voi itse ilmoittaa halunsa ottaa osaa haasteeseen.

Osallistua saa aivan kuka tahansa, alaikäisellä tulee olla huoltajan lupa.

Hinta / osallistuja / syöntikerta on ykköskisassa 5e, josta menee joka kerta yksi euro kisapottiin.
Hinta / osallistuja / syöntikerta on kolmoskisassa 15e, josta menee joka kerta kolme euroa kisapottiin.

Kisakauden päätteeksi koko kauden paras saa koko potin itselleen lyhentämättömänä. Potti voidaan myös muuntaa Eräkokin lahjakortiksi, jos voittaja niin haluaa. Kisakausi voi olla kuukausi, kaksi kuukautta tai vain pelkkä yksi päivä aina tilanteen
mukaan.

Parikisan hinta kolmella letulla on 28e / pari. Summasta menee 4e parien kausikisapottiin.

Erilaisia haastekisoja on mahdollisuus ottaa joko yhdellä tai kolmella letulla. Kilpailijoita voi olla 1+1 tai pari vs pari. Hävinnyt taho maksaa voittajan ja oman letun/letut + kausikisapottimaksun.

Kisan etenemistä ja mahdollista omaa sijoittumistaan voi seurata joko tältä sivustolta eli www.erakokki.fi tai Erägrilli Oy:n facebooksivuilta.