Blogi

1. huhti, 2020

Eräkokki on alkanut toimittaa lämpimiä ja pakastettuja ruoka-annoksia varsinkin karanteenissa oleville kansalaisille. Jakelua suoritetaan pääsääntöisesti Eräkokin kotipaikkakunta Kuusankoskella, mutta myös muualle lähialueille ruokia on toimitettu tai niitä on tilaajan toimesta noudettu sinne.

Päätuotteena on ollut ja on jatkossakin Eräkokin kuuluisa lohikeitto (L, G), jota on mennyt joitakin kymmeniä puolen litran annoksia joka päivä. Kuva kertonee mistä on kyse. Toki muitakin ruokia toimitetaan, jos niitä tilataan.

Nyt voimia kaikille koronaviruksesta tai sen tuomasta uhkasta kärsiville.

24. helmi, 2020

Pirullisen hyvä Äijähamppari.

1 megasämpylä 100 gr.
2 naudan kokolihapihviä á 100 gr.
2 siivua juustoa.
Paistetaan voissa.
Painoa näille yhteensä n. 330 grammaa, siis ilman lisukkeita.

Lisukkeet mm. chilisoossi, kurkkusalaatti, sipuli.
EI VIHANNEKSIA, ne on liian terveellisiä.
Pirullisen hyvä hinta: 666 ct (tasataan 6,60 euroon).
Keskenkasvuisille yhden pihvin ja yhden juuston versio 5,50e.
Hinnat voimassa toistaiseksi.

9. helmi, 2020

Suomen kunnat huomio:
Kirjoitin tämän Facebookin Lappeenranta-ryhmään, mutta se voisi koskea montaa muutakin kaupunkia ja kuntaa armaassa Suomessamme:

"Lappeenranta on hieno eteläkarjalainen kaupunki, jolla on pitkät perinteet monella elämän alalla, mm. torikaupassa ja markkinoilla.

Nykyisellään markkinat ovat kovasti laantumaan päin. Lappeenrannassa on kahdet suuremmat kaksipäiväiset markkinat, ekat keväällä ja toiset syksyllä.
Siellä on myös kuukausimarkkinat joka kuun toinen lauantai, mutta tätä tietoa ei ilmeisesti suuri yleisö ole vielä sisäistänyt, tai tieto ei vaan ole saavuttanut alueen väestöä, tai sitten vaan suuret marketit imevät paremmin porukkaa kuin iloinen markkinahumu.

Kuukausimarkkinoille saapuu monia kauppiaita paikallisten kauppiaiden lisäksi alueen ulkopuoleltakin. Hirmu kauaa heitä ei kyllä varmaankaan paikalle enää tule, jos kaupankäynti on niin hiljaista kuin mitä se esim. tammi- ja helmikuussa oli. Se on harmillista, sillä alueella on tosi mukavaa väkeä ja markkinoillahan tunnetusti ilmapiiri on aina kepeää ja tuotteet hyviä sekä syötävät herkullisia.
Jotain tarvisi tehdä, jotta tori- ja markkinakauppa heräisi entiseen loistoonsa tai ainakin sitä kohti.
Kiitos lukemisestasi.
Terveisin kuukausimarkkinoilla käyvä kahvila- ja ruokalayrittäjä Eräkokki Kuusankoskelta."

Kuntapäättäjät: Käyttäkää MAINONTAA! Kunnissa on omat tulostuspalvelunsa, joten ei liene kovinkaan kallista tehdä paria tusinaa TIENVARSIKYLTTIÄ, joita ripotella vilkkaisiin liikennepaikkoihin markkinapaikan ympäristöön ja vähän kauemmaksikin. Ei liene vaikeaa järjestää torille INFOTAULUA, jossa SUURELLA tekstillä lukisi torin tapahtumista. Mitä iloa on ylläpitää toria, jossa ei käy kuin kourallinen ihmisiä? Tehkää nyt JOTAIN!
(Kuva on Mäntyharjun markkinoilta ma 24.6.2019).

31. joulu, 2019

Eräkokki toivotta lukijoilleen, asiakkailleen, yhteistyökumppaneilleen ja kaikelle muullekin kansalle Erinomaisen Maukasta Uutta Vuotta 2020!

24. joulu, 2019

Hyviä uutisia.
Eräkokki sai viimein takaisin alkuperäisen domaininsa eli verkkotunnuksensa erakokki.fi.
Eräkokki (jatkossa myös nimellä EK) menetti sen erään nettihässäkän yhteydessä vuosi-pari sitten, ja joutui käyttämään muunneltua verkkotunnusta (erakokki-kuusankoski.fi). Nyt siis tilanne on normalisoitunut, ja jatkossa EK:n sivusto löytyy osoitteesta https://www.erakokki.fi/

Tämä uusi sivusto on perustettu jouluaaton aattona 23.12.2019. Nyt jouluaaton aamuna sivustolla on jo etusivu, keikkakalenteri, omajärjestämien markkinoiden lista, yhteydenottolomake sekä tämä blogi. Lisää sivuja, infoa, muuta tekstiä sekä kuvia on luvassa tuonnempana.

Yhteistyöterveisin Eräkokki Paavo Sutinen, Kuusankoski