Blogi

12. loka, 2020

Eräkokki (nyk. Erägrilli) on järjestänyt parin viime vuoden aikana hieman yli 30 markkinaa ja kymmenkunta iltatoria + muutaman muun tapahtuman. Tästä syystä halusin muistaa niitä kauppiaita, jotka ovat olleet jokaisessa tai lähes jokaisessa järjestämässäni markkinatapahtumassa mukana.

Teetin 10 kpl näitä postikortin kokoisia puutauluja heille, jotka ovat eniten mukanani kiertäneet. Jaoin taulut eilen Jokelan markkinoilla Valkealassa. Kiitos laattojen toteuttamisesta kuuluu Palkinto-Pajariselle Kouvolasta.

Kiitos Karkkiparkki, Muikkumesta, Vehkamarja ja vihannes, Sirkan leipomo, Elimäen Korikeskus, Kalevi Manner, Aija Kytö, Väinö Kiianen, Ensio Kallio + eräs, joka ei halua nimeään julkisuuteen.

10. syys, 2020
Siinä missä hampurilaisketjujen mestoissa ei juurikaan saa itse valita täytteitä hampurilaiseensa, meillä Erägrillin teltalla se tehdään joka kerta, joka ikinen kerta. Siis se täytteiden ja kastikkeiden valitseminen ja nimen omaan asiakkaan toimesta.
Meillä asiakas saa aina itse valita hampurilaiseensa kastikkeen/kastikkeet seitsemän erilaisen kastikkeen joukosta, vaikka ne kaikki seitsemän.
Meillä asiakas saa aina valita hampurilaisen väliin tulevat täytteet, joita on puolisen tusinaa erilaista. Saa ottaa vaikka ne kaikki.
Mikään kastike tai täyte ei tuo lisämaksua, vaan ne kuuluu hampurilaisen hintaan.
Meillä asiakas saa itse valita, syökö hän hampurilaisensa ns. taskusta (paperipussista) vai lautaselta haarukan ja veitsen kanssa.
Meillä saa oikeasti valita. Valinta on SInun!
6. elo, 2020

Toiminimi Eräkokki Paavo Sutinen jää historiaan, ja Eräkokki-yritystä pyörittää nyt elokuusta 2020 alkaen Erägrilli Oy, jonka toimitusjohtajana on kuusankoskelainen Paavo Sutinen. Yhtiön Y-tunnus on 3149523-7.

26. huhti, 2020

Vaikkei tänä vappuna olekaan normaalia vapputoimintaa eli kulkueita ja puheita, karnevaalia ja kansankokoontumisia, niin silti Kuusankosken keskustassa on jotain toimintaa.

Vappupäivänä perjantaina 1.5 n. klo 10-15 Kuusaantorin edustalla on ainakin Eräkokki noutoruokapisteineen (grillistä mm. Korpelan grillimakkaraa, mahtavan suuria Äijä- ja Erähampurilaisia sekä kookkaita pekoninakkikääröjä) sekä aivan upean herkullisia lakuja ja karkkeja myyvä Karkkiparkin Taisto. Eli vapunpäivään on saatavilla sekä suolaista että makeaa särvintä kullekin tarpeen mukaan

Eräkokki on vapunaattona torstaina Kouvolan torilla ja keskiviikkona 29.4 Taavetin torilla. Lauantai 2.5 menee Karhulan torilla.

Muistakaa turvavälit ja hygienia. Eräkokin teltalta löytyy käsienpesupaikka sekä käsidesiä.

24. huhti, 2020

Kun tämä koronan aiheuttama yli kymmenen henkilön kokoontumiskielto päättyy tai ainakin avartuu, niin silloin Eräkokki jatkaa oitis markkinajärjestäjän hommiaan. Toki tietenkin sillä edellytyksellä, että Aluehallintovirasto (AVI) antaa luvan pienempien alle viidensadan henkilön tapahtumien järjestämiselle.

En lähde heti siitä oletuksesta, että kieltojen avautumisen myötä kaikki rajoitusten tuoma kurjuus, taloudellinen epävakaus ja epävarmuus tulevaisuudesta kertaheitolla poistuu. Saapuvatko kaikki ennen samoilla markkinoilla myymässä olleet kollegat paikalle, saapuuko suuri yleisö paikalle ja kuinka paljolti, siinä kaksi suurta kysymysmerkkiä. Vaikuttaako koronan tuoma markkinakatkos kuluttajahintoihin, vaikuttaako se niihin hintoihin, joita markkinajärjestäjä, esim. Eräkokkki siis, joutuu maksamaan alueen omistajalle paikkavuokrana. Vaikuttaako se Poliisin lupapalvelun tai lehtimainonnan hintoihin, en tiedä.

Mutta sen tiedän, että kun järjestelylupa heltiää, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan sekä Päijät-Hämeen alueella nähdään taas markkinoita.

Eräkokin tulevat markkinat 2020 (jos on lupa järjestää):

Kesäkuu
su 7.6 Kuusankosken markkinat
ti 9.6 Rakokiven markkinat, Nastola
su 28.6 Valkealan markkinat

Heinäkuu
la 11.7 Voikkaan markkinat

ti 14.7 Myllykosken markkinat
su 19.7 Taipalsaaren kevätmarkkinat

ti 21.7 Rakokiven markkinat, Nastola

Elokuu
ti 18.8 Rakokiven markkinat, Nastola

Syyskuu
la 12.9 Voikkaan markkinat

Lokakuu
su 11.10 Valkealan markkinat

Marraskuu
la 7.11 Kuusankosken markkinat

ti 17.11 Myllykosken markkinat

Joulukuu
(marras-joulukuun vaihteessa Tallin montun markkinat, järjestäjänä Kymin kerho ry jota EK avustaa, pvm vielä auki)
ti 15.12 Rakokiven markkinat, Nastola

Listaan voi tulla muutoksia riippuen muiden markkinajärjestäjien kalenterin varaamisesta. Mutta tämän listan pyrin pitämään näin kuin se tässä on. Hyvää kesää Teille kaikille!