12. heinä, 2021

Kirje markkinakauppiaille

Avoin kirje markkinakauppiaille.Mitä kauppiaana/myyjänä tuumit, oletko enemmän "kotonasi" cityjen, pikkukaupunkien vai maaseudun markkinoilla? Käykö kauppa paremmin kaupungissa vai maalla?

Ite olen ehdottomasti maaseutujen kannalla. Myyn jossain peräkylän pusikossakin paremmin kuin suurissa kaupungeissa tai kaupungeissa ylipäätään. Mulla toimii myös pienet taajamat, muttei juurikaan kaupungit. Mun artikkelihan on ruokavoittoista, mulla on aina lämminruoka + kahvila- ja grillituotteita.


Maalla lähes jokainen markkinakävijä on maksava asiakas, siellä ei ole "renkaanpotkijoita" kuten on kaupungeissa. Vaikka maaseudun markkinoilla käy vähemmän porukkaa kuin cityssä, niin ostohalukkuus on maalla taatusti suurempaa ainakin mun tuotteilla ja monilla muillakin.


Oon järjestänyt tässä muutaman viime vuoden aikana n. 50 markkinatapahtumaa yhteensä neljässä eri maakunnassa. Yhtään isoa kaupunkia siellä ei ole mukana, suurin on ollut oma kotipaikkani Kuusankoski, jossa on n. 20 tuhatta asukasta. Pieniä taajamia, kirkonkyliä ja ihan pikku paikkoja on järjestelylistalla monta, ja mitä pienempi se paikka on ollut, sitä paremmin oon myynyt. Ymmärrän silti toki hyvin, että eri artikkeleilla on erilainen menekki maalla tai maalikylissä.

Mulla on ollut tänä vuonna järjestettävinä ihan uusina markkinapaikkoina Vuohijärvi ja Heituinlahti, joissa molemmissa oli hyvä myynti. Ei pelkästään minulla, vaan muillakin siellä olleilla kauppiailla. Lisäksi löytyy pikkupaikkoja kuten Anjala, Koria, Voikkaa, Myllykoski ja niin edelleen.


Summa summarum: Järjestän jatkossakin pikku paikkojen markkinoita, ja uskon, että mukanani seuraavat kauppiaat saavat hekin hyvää tuottoa artikkeleilleen, tällaista palautetta olen heiltä saanut viimeksi lauantaina ja viime torstaina.

Ei mulla nyt muuta kuin kireitä siimoja kaupankäyntiin, folks.

Jaa tämä sivu