9. helmi, 2020

Kunnat, torit ja markkinat

Suomen kunnat huomio:
Kirjoitin tämän Facebookin Lappeenranta-ryhmään, mutta se voisi koskea montaa muutakin kaupunkia ja kuntaa armaassa Suomessamme:

"Lappeenranta on hieno eteläkarjalainen kaupunki, jolla on pitkät perinteet monella elämän alalla, mm. torikaupassa ja markkinoilla.

Nykyisellään markkinat ovat kovasti laantumaan päin. Lappeenrannassa on kahdet suuremmat kaksipäiväiset markkinat, ekat keväällä ja toiset syksyllä.
Siellä on myös kuukausimarkkinat joka kuun toinen lauantai, mutta tätä tietoa ei ilmeisesti suuri yleisö ole vielä sisäistänyt, tai tieto ei vaan ole saavuttanut alueen väestöä, tai sitten vaan suuret marketit imevät paremmin porukkaa kuin iloinen markkinahumu.

Kuukausimarkkinoille saapuu monia kauppiaita paikallisten kauppiaiden lisäksi alueen ulkopuoleltakin. Hirmu kauaa heitä ei kyllä varmaankaan paikalle enää tule, jos kaupankäynti on niin hiljaista kuin mitä se esim. tammi- ja helmikuussa oli. Se on harmillista, sillä alueella on tosi mukavaa väkeä ja markkinoillahan tunnetusti ilmapiiri on aina kepeää ja tuotteet hyviä sekä syötävät herkullisia.
Jotain tarvisi tehdä, jotta tori- ja markkinakauppa heräisi entiseen loistoonsa tai ainakin sitä kohti.
Kiitos lukemisestasi.
Terveisin kuukausimarkkinoilla käyvä kahvila- ja ruokalayrittäjä Eräkokki Kuusankoskelta."

Kuntapäättäjät: Käyttäkää MAINONTAA! Kunnissa on omat tulostuspalvelunsa, joten ei liene kovinkaan kallista tehdä paria tusinaa TIENVARSIKYLTTIÄ, joita ripotella vilkkaisiin liikennepaikkoihin markkinapaikan ympäristöön ja vähän kauemmaksikin. Ei liene vaikeaa järjestää torille INFOTAULUA, jossa SUURELLA tekstillä lukisi torin tapahtumista. Mitä iloa on ylläpitää toria, jossa ei käy kuin kourallinen ihmisiä? Tehkää nyt JOTAIN!
(Kuva on Mäntyharjun markkinoilta ma 24.6.2019).

Jaa tämä sivu